НАЙКЛ СТИМУЛЯТОРИНИ ҒЎЗАДА ҚЎЛЛАНИЛГАНДА БАРГ ЮЗАСИ ВА БАРГ ОҒИРЛИГИГА ТАЪСИРИ - Давлетова Зухра Икромбой кизи (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Найкл стимулятори чигитга экиш олдидан ва ғўзани вегетация даврида турли меъёрларда қўлланилганда ғўзанинг маҳсулдорлик кўрсатгичлари, физиологик жараёнлари тезлашгани аниқланган. Найкл чигитга 4,0 л/т, ғўзанинг шоналаш, гуллаш ва ҳосил тугиш даврларида мос равишда 1,0-2,0-3,0 л/га меъёрларда ишлов берилганда ғўзанинг барг юзаси ва барг оғирлигига ижобий таъсир кўрсатгани аниқланди.  Натижада пахта ҳосили 4,6-6,1 ц/га юқори бўлгани аниқланган.