UMUMIY FIZIKA FANINI O‘QITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASHNING NAZARIY ASOSLARI - Ibragimova Vazira Isomiddinovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy fizika fanini o‘qitishda raqamli texnologiyalarni qo‘llashning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Interaktiv simulyatsiyalar, virtual laboratoriyalar, modellashtirish dasturlari, raqamli baholash tizimlari va gamifikatsiya elementlarining ta’lim jarayonidagi afzalliklari yoritilgan. Tadqiqot asosida konstruktivizm, TPACK modeli va raqamli pedagogika nazariy jihatdan asoslanadi.