QASHQADARYO TEMIRYO‘LLARINING VUJUDGA KELISHI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Safarov Asliddin (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur tezisda Qashqadaryo viloyati hududida temiryo‘l tarmoqlarining paydo bo‘lishi, ularning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, shuningdek, sohaning bosqichma-bosqich rivojlanish jarayonlari ilmiy tahlil qilingan. Ishda tarixiy manbalar, statistik ma’lumotlar va arxiv hujjatlariga asoslanib, Qarshi temiryo‘l uzeli va uning tarmoqlari orqali viloyat iqtisodiyotining rivojlanishiga qo‘shilgan ulkan hissa yoritilgan. Shuningdek, mustaqillikdan keyingi modernizatsiya ishlari, yangi temiryo‘l yo‘nalishlarining qurilishi va mintaqaviy transport infratuzilmasidagi o‘zgarishlar tahlil etilgan.