RAQAMLI SUG‘URTA EKOTIZIMI VA BIZNES INTEGRATSIYASI: YANGI YONDASHUVLAR - Xakimzoda Maftuna Yusuf qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda raqamli sug‘urta ekotizimi va uning biznes integratsiyasi jarayonlari tahlil qilinadi. Sug‘urta kompaniyalari, texnologik startaplar, moliyaviy institutlar va davlat regulyatorlari o‘rtasidagi integratsiyalashgan hamkorlik orqali xizmatlar sifatini oshirish, operatsion jarayonlarni avtomatlashtirish va mijoz ehtiyojlariga moslashuvchan xizmatlar yaratish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, texnologik moslashuvchanlik, ma’lumotlar xavfsizligi va institutsional hamkorlik raqamli sug‘urta ekotizimining muvaffaqiyati uchun muhim omillardir. Maqolada shuningdek, sun’iy intellekt, Big Data va blokcheyn texnologiyalari yordamida risklarni baholash, individual tariflarni shakllantirish va firibgarlik holatlarini kamaytirish usullari ham muhokama qilinadi.