KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINING HUDUDIY IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHDAGI O‘RNI - Tursunov Muhammad Ziyoxon Ilxomjon o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kichik biznes subyektlarining hududiy ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ularning iqtisodiyot tarkibida tutgan strategik ahamiyati yoritib berilgan. Tadqiqotda kichik biznesning aholi bandligini oshirish, daromadlarni ko‘paytirish, mahalliy byudjetga tushumlarni kengaytirish, hududlar o‘rtasidagi iqtisodiy nomutanosibliklarni kamaytirish hamda raqobatbardosh muhitni shakllantirishdagi ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, kichik tadbirkorlik subyektlarining ishlab chiqarish ko‘lamini kengaytirish, import o‘rnini bosuvchi mahsulotlar ishlab chiqarish, innovatsion faoliyatni rivojlantirish va yangi ish o‘rinlarini yaratishdagi roli asoslab beriladi.