СУТНИ ТУРЛИ ТЕМПЕРАТУРАЛАРДА САКЛАШДА МИКРОБ БИЛАН ИФЛОСЛАНИШ ДАРАЖАСИНИ КИЁСЛАШ - М.М. Собирова; Б.М. Хакназарова (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Маълумки сигирлардан согиб олинган сут таркиби доимий бир хил булмайди. Бунинг сабаблари сигирларни озик-овкатлари уларнинг ёши орик семизлигига боглик булади. Бундан ташқари, сут тез бузиладиган маҳсулот ҳисобланиб, турли сақлаш ҳароратларида микрофлоранинг ўсиши ва кўпайиши учун қулай муҳит бўлиб хизмат қилади. Ушбу мақолада сутни сақлаш ҳарорат режимининг бузилиши микрофлора ўсиш тезлигига таъсири кўриб чиқилади. Тавсия етилган ҳароратдан юқорига кўтарилиши бактериялар, жумладан санитария кўрсаткич микроорганизмларининг тезроқ кўпайишига олиб келиши кўрсатилган. Aдабиёт маълумотлари ва турли ҳароратда микроблар сони таққослаш жадвали келтирилган.