O‘ZBEKISTONDA DINIY BAG‘RIKENGLIK SIYOSATINING TARIXIY EVOLYUTSIYASI - A.Yaminjonov (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonda diniy bag‘rikenglik siyosatining shakllanishi, tarixiy ildizlari va mustaqillik davrida bosqichma-bosqich rivojlanish jarayoni tahlil qilinadi. Tadqiqotda qadimiy davrlardan boshlab mustaqillik davrigacha bo‘lgan jarayon, huquqiy asoslar va xalqaro e’tiroflar ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, Yangi O‘zbekiston davrida diniy-ma’rifiy siyosatning yangi yo‘nalishlari ham o‘rganiladi.