O‘ZBEKISTONDA TARIXIY OBIDALARINI TA’MIRLASH VA SAQLASH BO‘YICHA DAVLAT SIYOSATI TARIXI - I.Mahkamov (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekistonda tarixiy obidalarni ta’mirlash va saqlash bo‘yicha davlat siyosatining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Unda tarixiy merosni asrash, restavratsiya siyosati, madaniy yodgorliklarni saqlash bo‘yicha qabul qilingan davlat dasturlari va qonunlarning ahamiyati yoritilgan.