O‘ZBEKISTONDA SANOAT TARMOQLARINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARIDAGI O‘ZGARISHLAR TAHLILI - MURODULLAYEV ASRORBEK (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Xusanova Malohot Mingnorovna. Toshkent arxitekrura qurilish universiteti mustaqil tadqiqotchisi OZbekiston Respublikasi mustaqillikka erishgandan keyin iqtisodiy rivojlanishning barqarorligini ta’minlash va xalq farovonligini oshirish asosiy ustuvor yo‘nalishlardan biriga aylandi. Bu jarayonda sanoat tarmoqlari mamlakat iqtisodiyoti uchun muhim o‘rin tutib, yuqori qo‘shimcha qiymat yaratuvchi soha sifatida ishlab chiqarish hajmini oshirish, texnologik yangilanish va eksport salohiyatini mustahkamlashga hissa qo'shmoqda. Sanoat tarmoqlarining rivojlanishi esa nafaqat iqtisodiy ko‘rsatkichlarga, balki bandlikni oshirish va ijtimoiy farovonlikni yaxshilashga ham bevosita ta’sir ko'rsatadi. Ushbu maqolada OZbekiston Respublikasi sanoat tarmoqlarining rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi.