TA'LIMNING TARIXIY BOSQICHLARI VA BUGUNGI ZAMONAVIY TA'LIM YUTUQ VA KAMCHILIKLARI - Olimova Dildora Mavlonova (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur tezisda insoniyat taraqqiyoti davomida ta’lim tizimining shakllanish bosqichlari, qadimgi davrlardan boshlab bugungi zamonaviy ta’limgacha bo‘lgan jarayonlar chuqur tahlil etiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimining yutuq va kamchiliklari tahlil qilinib, O‘zbekiston ta’lim tizimi misolida islohotlarning samaradorligi yoritiladi. Tadqiqotda tarixiy yondashuv, solishtirma tahlil va statistik ma’lumotlardan foydalanilgan.