ХАЛҚАРО ФАКТОРИНГ: НАЗАРИЯ ВА АМАЛИЁТ (ЎЗМИЛЛИЙБАНК МИСОЛИДА - Э.Аманов (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Мақолада халқаро факторингнинг назарий ва амалий жиҳатлари, унинг экспорт фаолиятидаги ўрни ҳамда Ўзбекистондаги амалиёти “Ўзмиллийбанк” мисолида таҳлил қилинган. Тадқиқотда факторингнинг турлари, халқаро ҳуқуқий асослари, мавжуд муаммолар ва уларни бартараф этиш йўллари кўрсатилган. Муаллиф томонидан халқаро ҳамкорликни кенгайтириш, ҳуқуқий база ва технологик инфратузилмани такомиллаштириш бўйича аниқ тавсиялар илгари сурилган.