GEPATIT B: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA OLDINI OLISH CHORA TADBIRLARI - Hayitov Abdulaziz Haydar o’g’li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada virusli gepatit B kasalligining asosiy sabablari, yuqish mexanizmlari, belgilari, davolash va profilaktika choralari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Gepatit B — jigarni zararlovchi, viruslar orqali yuqadigan infeksion kasallik bo‘lib, butun dunyoda sog‘liqni saqlash tizimida muhim muammo hisoblanadi. Maqola o‘quvchi uchun soddaroq tilda yozilgan bo‘lib, unda kasallikdan qanday himoyalanish mumkinligi, vaksinaning ahamiyati va gigiyena qoidalariga rioya qilishning roli yoritilgan.