O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA BADIIY MATNDA INTERTEKSTUALLIGI - Sattorqulova Shalola To'ychi qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Keyingi matnda keltirilgan kelinning onasiga – konfet fabrikasi, tog‘asiga – araq zavodi, o‘lgan buvisiga – yangi kafan  ko‘chirmasi esa o‘zbek tilida so‘zlashuvchi til egalarining asosiy vakillariga “Uchrashuv” nomli telefilm orqali juda yaxshi tanish. (Bu so‘zlar O‘zbekiston xalq artisti Ergash Karimov tomonidan aytiladi) SHu sababli mazkur matn mazmunini tushunish uchun maxsus bilim talab etilmaydi. Binobarin, bu matn ko‘pchilikka tanish ekanligi va shu boisdan qayta tiklanish xususiyatiga egaligi bilan pretsedent matnga misol bo‘la oladi. Umuman, o‘zbek tilidagi mashhur she’r va qo‘shiqlardan, Qur’on va Hadislar, latifalar, ertak, rivoyat, kinofilmlardan olingan matnlarni pretsedent matnlar sirasiga kiritish mumkin. Ular matn tarkibida aynan yoki o‘zgartirilgan holatda qo‘llanishi mumkin.