MUSTAQILLIK YILLARIDA O’ZBEKISTONDA XALQARO MADANIY TADBIRLAR VA FESTIVALLARNING TARIXI - Maksudxonova Zuxra (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O’zbekiston Respublikasining mustaqillikka erishgandan so’ng madaniyat sohasida amalgam oshirilgan islohotlar, xalqaro miqyosdagi madaniy tadbirlar va festivallarning shakillanishi  rivojlanish boshqichlari ularni ijtimoiy siyosiy va iqtisodiy ahamiyati tahlil qilgan. Shunindek O’zbekistonning xalqaro madaniy aloqalarda tutgan o’rni festivallar orqali mamlakat imidjining shakllanish va milliy qadriyatlarning jahon miqyosida targ’ib etilishi masalalari yoritilgan.