УРУҒ ЭКИШ ТИЗИМЛАРИ ВА МАЪДАНЛИ ЎҒИТЛАР МЕЪЁРЛАРИНИ КУНГАБОҚАР НАВЛАРИНИНГ ПОЯ БАЛАНДИЛИГИГА ТАЪСИРИ - Абдуллаев Исмоилжон Ибрахимжанович; Рахманқулов Бектош Илашевич (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация:  Мазкур  мақолада  кунгабоқарниннг  махаллий  навлари  ва хорижий  дурагайларини  экиш  схемалари  ва  озиқлантириш  меъёрларини ўсимлик поясининг баландлигига таъсирини аниқлаш тўғрисидаги маълумотлар ўрин  олган.  Тадқиқотнинг  объекти  сифатида  кунгабоқарниннг  махаллий Жахонгир,  Диёр  навлари  ва  хорижий  Умник  F1  ва  Элион  F1  дурагайлари олинган. Тадқиқот натижасида кунгабоқарниннг махаллий навлари ва хорижий дурагайларини  экиш  схемасини  60х20х1  дан  60х30х1  га  ўзгартирилганда  ва маъданли  ўғитлар  миқдори  оширилганда  поя  баландлиги  юқори  бўлиши аниқлан.