ASALARICHILIK TARMOG‘INI RIVOJLANTIRISHDA DAVLAT TOMONIDAN QO‘LLAB-QUVVATLASHNI BUGUNGI HOLATI - Jonibek Farmanov Ziyadullayevich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada, O‘zbekiston Respublikasidagi asalarichilik sanoatining hozirgi holati, rivojlanish tendensiyalari va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Beekeeping sanoatining iqtisodiy va ekologik ahamiyati, davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash va ilmiy-texnikaviy rivojlanishning ahamiyati ko‘rsatilgan. Shuningdek, asalarichilikning samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan innovatsion texnologiyalar, ekologik barqarorlik va samarali davlat siyosatini joriy etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Maqola asalarichilik sohasining mintaqadagi rivojlanishiga oid muhim jihatlarni yoritadi.