YER UCHASTKALARINI XUSUSIYLASHTIRISHNING MEXANIZMINI SHAKLLANTIRISH - Egamova Dilchehra Adizovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada yer uchastkalarining xususiylashtirish jarayoni, xususiylashtirilishi mumkin bo’lgan yerlar toifalarini belgilash va kengaytirish bo’yicha ma’lumotlar tahlil qilingan. Xususiy mulkchilikni joriy etishning afzallik tomonlari, ma’lumotlarni raqamlashtirish va elektron xaritalash orqali yer bozorini ilmiy-metodologik asoslarini yaratish bo’yicha taklif va tavsiyalar berilgan