RAQAMLI FUQAROLIK HUQUQI: XXI ASR MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Azirbaev Salamat Kuanishbaevich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada raqamli fuqarolik huquqining mohiyati, uning XXI asr jamiyatidagi o‘rni va dolzarb muammolari tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyot va texnologiyalarning rivojlanishi natijasida huquqiy munosabatlarda yuzaga kelayotgan yangi masalalar, jumladan, elektron shartnomalar, shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish, intellektual mulk huquqlari va blokcheyn texnologiyalarining huquqiy tartibga solinishi ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajriba va O‘zbekiston qonunchiligiga asoslanib, mavjud muammolarning huquqiy yechimlari taklif etiladi.