ISLOMIY INVESTITSION MAHSULOTLAR VA ULARNING OʻZBEKISTONDA JORIY ETISH ISTIQBOLLARI. - Akbarova Moxlaroyim Ulug‘bek qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugungi kunda jahon iqtisodiyotining barqaror rivojlanishi uchun turli moliyaviy vositalar, jumladan, islomiy investitsiya mahsulotlari tobora dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. So‘nggi yillarda global miqyosda islomiy moliya bozori tez sur’atlar bilan rivojlanib, 2023-yilda uning hajmi 3,5 trillion AQSh dollaridan oshdi (AAOIFI, 2023). Islomiy moliyaning asosiy tamoyillari – ribo (foiz)dan voz kechish, tavakkal va adolat prinsiplari asosida iqtisodiy muvozanatni ta’minlash, ijtimoiy adolatni oshirish va tadbirkorlikni rag‘batlantirishdan iboratdir (Iqbal & Mirakhor, 2013).