BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINI OʻQISH DARSLARIDA IFODALI OʻQISHGA OʻRGATISH YOʻLLARI - Tirkasheva Xumora Nurali qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarini oʻqish darslarida ifodali oʻqishga oʻrgatish yoʻllari yoritilgan. Ifodali oʻqish malakalarini shakllantirishning turli-tuman yoʻllari bor.Shu bilan birgalikda turli xil metodlar orqali ham ifodali oʻqishga oʻrgatish mumkinligi yoritilgan.Ifodali oʻqishga oʻrgatish orqali oʻquvchilarning oʻqish tezligi oshishi, berilgan matnni yoki asarni tez va samarali oʻzlashtirishlari mumkin.