BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA OBRAZLI TAFAKKURINI MATN USTIDA ISHLASH ORQALI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Turg‘unova Xumora Xusniddin qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu  maqolada   o‘quvchilarning obrazli  tafakkurini  matn  ustida  ishlash  orqali  rivojlantirishning  usullarilari  yoritilgan. Shu bilan  birga matn to‘g‘risida, uning turlari  haqida  fikrlar mavjud.  Matn o‘quvchilarning  obrazli tafakkurini  rivojlantirish uchun qay tarzda  yordam berishili aytib o‘tilgan.  Tafakkur tushunchalariga  alohida  urg‘u   berilgan.