BOSHLANG‘ICH SINFLARDA EKOLOGIK MUAMMOLARINI O‘RGANISH NEGIZIDA ULARDA ATROF-MUHITGA BO‘LGAN MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISH - Nuridddinova Maysara,; Dilfuza Fayziyeva Toxir qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugungi kunda barcha narsaning rivojlanishi, ko‘plab yengiliklar bo‘lishi atrof-muhitga ta’sir qilmay qolmayapti. Ammo hammasi ham texnologiyaning mahsuli emas. Tabiatga o‘zimiz ham zararlanishiga hissa qo‘shmoqdamiz. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarga qanday o‘zgarishlar bilan tanishtiramiz ? Boshlang‘ich sinf o‘qituvchisi o‘quvchilarga bilim ham tarbiya ham bera olishi lozim. Shu jumladan, o‘quvchilar  bilan tabiatni o‘rganish umumiy ekologik muammolarni o‘rganish va u xususida tabiatni asrash - hissa qo‘shishga o‘rgatishdir. Bu amaliy ko‘rinishi tashkil qilish va buning ostida loqaydlik bo‘lmasligini ta’minlash xususida ushbu maqolada so‘z boradi.