BOSHLANGʻICH SINF DARSLIKLARIDAGI ANTROPONIMLARNING FUNKSIONAL LEKSIK SEMANTIK MORFOLOGIK TADQIQI - Qarshiyeva Gulbahor Shamil qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf darliklarida antroponimlar qo’llanilishining ahamiyati,antroponimlarning funksional, leksik-semantik va morfologik jihatdan tahlili tilshunoslik, onomastika va ta’lim metodikasi nuqtayi nazaridan tahlilii ,antroponimlarning  o’quvchilar nutqi va kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishdagi o’rni  yoritilgan