BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINI JISMONIY HAMDA AQLIY RIVOJLANTIRISHDAGI YONDASHUVLAR - O‘.F. Taniqulova, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada  boshlang’ich  sinf  o’quvchilarini rivojlantirishdagi  ahamiyat,  jismoniy  va  aqliy  rivojlanishning  ahamiyati, integratsiyalangan  yondashuv: jismoniy  faoliyat  va  mantiqiy  mashqlarni birlashtirish  kabi  masalalar  yoritilgan.