YO’L BUYI XIZMAT KO’RSATISH INFROTUZILMASINI TAKOMILLASHTIRISH - Egamberdiev Odil Buriboevovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Transport oqimining samaradorligini oshirish.Yo'l bo'yi xizmat ko'rsatish obyektlarining (yoqilg'i quyish shoxobchalari, dam olish maydonchalari, ovqatlanish joylari) qulay joylashuvi va sifatli xizmat ko'rsatishi transport vositalarining to'xtab turish vaqtini qisqartirib, harakat xavfsizligini ta'minlaydi. Yo'lovchilar va haydovchilarning komfortini ta'minlash. Zamonaviy va qulay dam olish maydonchalari, sanitariya-gigiyena shoxobchalari, ovqatlanish joylari yo'lovchilar va haydovchilarning yo'l davomidagi dam olishi va tiklanishi uchun zarur sharoitlarni yaratadi. Turizmni rivojlantirish. Yo'l bo'yi xizmat ko'rsatish infratuzilmasining takomillashtirilishi ichki va tashqi turizmni rivojlantirishga xizmat qiladi. Sifatli xizmat ko'rsatish obyektlari turistlarning sayohatdan oladigan taassurotlarini yaxshilaydi va ularning mamlakatga takroran tashrif buyurishiga rag'batlantiradi. Iqtisodiy rivojlanishga hissa qo'shish .Yo'l bo'yi xizmat ko'rsatish sohasining rivojlanishi yangi ish o'rinlari yaratilishiga, kichik va o'rta biznesning rivojlanishiga va hududlarning iqtisodiy o'sishiga yordam beradi. Harakat xavfsizligini oshirish . Yaxshi tashkil etilgan dam olish zonalari haydovchilarning charchog'ini kamaytirishga yordam beradi, bu esa yo'l-transport hodisalarining oldini olishga xizmat qiladi.