KINOYA TURLARI MASALASI VA ULARNING O‘ZARO FARQLANISHI - Turdimatova Madinaxon Ravshanbek qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ma’lumki, kinoya keng qamrovli hodisalardan bo‘lib, tarix, falsafa, estetika, psixologiya, tilshunoslik, adabiyotshunoslik kabi fanlarda tadqiq qilinadi. Kinoyaning tadqiqida uning turlanishi ham e’tiborli masalalardan biridir.  Kinoyani qanday qilib o‘ziga xos tarzda nazariy tasniflash jarayoni ham bir qancha bahs-munozaraga ega. Bu jarayonga bir nechta takliflar mavjud bo‘lib, ular odatda bir xil shakldagi klasterga tayanadi. Shunday bo‘lsa-da, kinoya turlarini qanday joriylash va ierarxik tartiblar orqali jamlashga qaratilgan nazariy kelishuvlar kam sonlini tashkil qiladi.