IAS-12 STANDARTINING TIJORAT BANKLARIGA TATBIQ QILISH MASALALARI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA) - Yakubova Oydinoy (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
O‘zbekistonning moliyaviy tizimi rivojlanayotgan va global iqtisodiy aloqalarga kirib borayotgan bir davrda, xalqaro moliyaviy hisobot standartlariga (IFRS) o‘tish va ularni qo‘llash zaruriyati kundan-kunga ortib bormoqda. Xususan, tijorat banklari faoliyatida soliq hisobotlarini to‘g‘ri tuzish, shaffof va aniq moliyaviy ma’lumotlarni taqdim etish uchun IAS 12 – daromad soliqlari standartining tatbiqi alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada uning O‘zbekiston tijorat banklarida qanday qo‘llanilayotgani va unga oid muammolarni ko‘rib chiqamiz.