O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMI: HOLATI, MUAMMOLARI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Qurbonov Adxamjon To’lanboy o’g’li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida zamonaviy ta’lim tizimini rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar, innovatsion pedagogik texnologiyalarning ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi va ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli ta’lim tizimining ahamiyati, zamonaviy pedagogik yondashuvlar va ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining roli keng yoritiladi. Maqolada O‘zbekistonda ta’lim sifatini xalqaro standartlarga moslashtirish, mehnat bozorining talablariga javob beradigan malakali mutaxassislarni tayyorlash hamda uzluksiz ta’lim tizimini takomillashtirishning istiqbollari ko‘rib chiqiladi.