JISMONIY TARBIYA DARSLARI VA DARSDAN TASHQARI MASHG'ULOTLARDA O'QUVCHILARNI AXLOQIY TARBIYALASH - Ilyosboyev Sirojiddin Baxtiyor oʻgʻli (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya darslari va sinfdan tashqari mashg‘ulotlarda o‘quvchilarni axloqiy tarbiyalash masalasi yoritildi. Jismoniy tarbiya va jismoniy madaniyat jarayonini boshqaradigan, inson vujudiga, jismoniy o`sishga ta`sir qiladigan tabiat qonunlari jismoniy tarbiya nazariyasi va uslubiyotida prinsip-tamoyil nomini olgan.