O‘SMIRLARNING SPORTGA BO‘LGAN QIZIQISHI VA PSIXOLOGIK YONDOSHUVLAR - Xakimov Shuxrat Shodiyevich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola o‘smirlarning sportga bo‘lgan qiziqishini psixologik nuqtai nazardan tahlil qiladi. O‘smirlik davri - shaxsiyatning shakllanishi va psixologik o‘zgarishlar jarayoni bo‘lib, bu davrda sport faoliyati o‘smirlarning o‘zini anglash, o‘ziga bo‘lgan ishonch, stressni boshqarish, ijtimoiy aloqalar va umumiy farovonlikni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada, sportning o‘smirlar psixologiyasiga ta’siri, o‘smirlarning sportga bo‘lgan qiziqishini shakllantirishda psixologik yondoshuvlarning o‘rni va turli motivatsion omillar haqida so‘z yuritiladi.