INGLIZ VA RUS BAYNALMINAL SO`ZLARNING TARJIMA MUAMMOLARI - Maxamatxo'jaeva Go'zal Ulugbek qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada ingliz, rus va o`zbek tillarida hayotimizda ishlatiladigan baynalminal so'zlarining  etimologiyasi va rus va ingliz tillarida baynalminal so`zlarning strukturasi, mohiyati, muammolarini o`rganish. keltirilgan. Tillar tuzilishi, so'z boyligi jihatidan farq qiladi, ammo barcha tillarda ba'zi umumiy qonunlar mavjud. Biz o'zimizda va boshqa tillarda tez-tez  eshitadigan va ishlatadigan ba'zi chet el so'zlari chet tilidan kelib chiqqan va boshqa tillardan olingan