КУЛОЛЧИЛИК САНЪАТИ - Хусаинова Муҳаббат (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ўзбекистон мустақилликга эришгач, ўзбек халқи ўзининг бой ва қадиймий тарихини қайтадан кашф этиш имконига эга бўлади. Зеро, Ўзбекистон Ресбубликаси призденти Ш.М.Мирзиёев айтганларидек: “ Ўзбекистоннинг энг ябги тарихи ва биз эришган оламшумул ютуқлар мард ва матонатли халқимиз ҳар қандай қийинчилик, тўсиқ ва синовларни ўз кучи ва иродаси билан еэнгиб ўтишга қодир, деб баралла айтишга тўла асос беради”   Кулолчилик қора лойдан мўъжизакор гўзаллик яратган Шарқнинг энг қадимий ҳамда навқирон санъатидир.