CHAKMON - POLVONLAR LIBOSI - Yigitaliyeva SH, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Chakmon sharq xalqlarining qadimiy liboslaridan  biri . uni tikish ayniqsa, Markaziy osiyo     xududida keng rivojlangan bo’lib , san’at darajasiga ko’tarilgan.  Yurtimizda chakmonlar astarli ,astarsiz ,bosma ,to’qima ,mirzoyi, guldo’zi, sinoyi, qurama kabi turlarga bo’lingan .