ЗАРГАРЛИК САНЪАТИ - Д. Юлдашева (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Заргарлик санъатида безак буюмлари тайёрлашда метални эритиб қуйиш, зарб билан  ясаш, ҳаллаш (олтин ва кумуш суви юритиш) бўртма ёки ўйилган ҳолда нақш тасвирлаш, босма қолипли каби усуллардан кенг фойдаланилади. Қимматбаҳо гавҳар, феруза, ёқут, дур каби тошларга ишлов берилиб, уларни янада бежирим ва кўркам қилиб, ишлов берилган кўзлар қадалади.