ЭЛНИНГ АСЛ ФАРЗАНДЛАРИ. - Донохон Шайхитдинова (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Бугунги кунда ёшларимизнинг ўзи тўғилиб ўсган, вояга етган қишлоғи, юрти тарихини билишга қизиқиши ортиб бормоқда. Ҳарқандай халқ,миллатўзи босиб ўтган йўлнингютуғи, йўқотишлари, қурбонлари,қувонч ва ташвишларини холис ва ҳаққоний билсагина , унинг онгу шуурида тарихий ҳақиқатга муносабат шаклланади ва инсонийлик сифатлари ортади,маънавий олами кенгаяди, бугунги кун қадри ва аҳамиятини теран ҳис қила бошлайди.