БАЛИҚЛИКЎЛ ҲАҚИДА БИЛАСИЗМИ - Зулфия Комилова (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Балиқликўл Наманган вилоятининг  атрофлари баланд тоғлар билан  ўралган қишлоқларидан бири ва кўп бошқа қишлоқларидан ўзига ҳос тарихи ва табиати билан ажраб туради.Унинг мусаффо иқлими ва яна ўсимликлар дунёси,боғ-роғлари беғуборликни яратади.Серҳосил бўл-ган танасини аранг кўтариб турган  турли қирмизи олмалари ва пушти ранг олхўрилари,ноклари  бошқа жойнинг мевасининг мазаси билан рақобатлаша олади.Бир неча асрлик,қадимий дарахтлари тарихдан сўзлаётгандек тебраниб туради.