NOGIRONLIGI BÒLGAN SHAXSLARNI SOG’LOMLASHTIRISH VA PARA SPORTGA JALB QILISH - Ergasheva Durdona Kenjaboy qizi,; Ibragimov Jahongir Toshniyozovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu  maqolada nogironligi bo’lgan shaxslarni sog’lomlashtirish va para sportga jalb qilishning ahamiyati yoritilgan. Unda sog’lomlashtirish mashg’ulotlarining  jismoniy va ruhiy salomatlikni mustahkamlashdagi roli para sport turlarining imkoniyatlari va nogironlar  uchun yaratilishi zarur bo’lgan shart-sharoitlar haqida so’z yuritiladi.