JOQARÍ KLASLARDA QARAQALPAQ ÁDEBIYATIN OQITIWDA INNOVACIYALIQ-PEDAGOGIKALIQ TEXNOLOGIYALARDI QOLLANIW MÁSELELERI - Islambek Yusupov, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Qqaraqalpaq ádebiyatı boyınsha sabaqlarda texnologiyalardı qollanıw ózgesheliklerin, házirgi ádebiyat  sabaqların oqıtıw barısında inovaciyalıq-pedagogikalıq texnologiyalardıń  teoriyalıq hám ámeliy tiykarların bir sistema dógereginde úyreniw zárúr.  Qaraqalpaq  ádebiyatı boyınsha metodikalıq  qollanbalar, islenbeler,  metodikalıq  kórsetpeler  kerekli  metodikalıq  ádebiyatlardı  jaratıw  zárúrligi  payda  bolmaqta.