MUSIQA DARSLARIDA O‘ZBEK XALQ MUSIQA JANRLARIDAN FOYDALANISH - Raximov Ravshan Naimovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada yurtimizda musiqa madaniyati ta’limi sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar mazmun-mohiyati, umumta’lim maktablarida musiqa ta’lim- tarbiyasini takomillashtirish, zamonaviy darslrni tashkil etishning pedagogic shart-sharoitlari, musiqa madaniyati o‘qituvchisiga qo‘yiladigan talablar,kasbiy kompetenligi, metod,usul va vositalari,hamda sharq mutafakkirlarining shaxs tarbiyasida musiqaning o‘rni va ahamiyati haqidagi qarashlari xususida fikr yuritilgan.