AXBOROTNING JAMIYATDAGI TUTGAN OʻRNI. - Hamroyeva Xadicha (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada axborotning jamiyat hayotidagi o‘rni va uning asosiy funksiyalari tahlil qilingan. Axborotning ijtimoiy ong va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, uning iqtisodiy, siyosiy va madaniy hayotga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy axborot texnologiyalarining ahamiyati, axborot xavfsizligi muammolari va ijtimoiy tarmoqlarning roliga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada axborotdan oqilona foydalanish va axborot madaniyatini shakllantirishning dolzarbligi asoslab berilgan.