АLOHIDA TA`LIM EHTIYOJI BO‘LGAN BOLALARGA TALIM - TARBIYA BERISHDA IJODIY YONDASHUV - Toshpo‘latova Komila Saidahmad qizi,; Nazarova Muxlisa Kuchqar qizi,; Yuldasheva Feruza Elamasovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada mamlakatimizda joriy qilinayotgan yangi ta'lim tizimi ya'ni inklyuziv ta'lim tizimining takomillashuvi, va bu ta'lim tizimini barcha ta'lim tashkilotlarida joriy qilinganligi, respublikamizda joylashgan  ta'lim tizimlaridagi imkoniyati cheklangan bolalarga o‘z tengdoshlari qatorida ta'lim berish va shu bilan bir vaqtda ularning ehtiyoji hamda qobiliyatlariga qarab individual yondoshish, inklyuziv ta'lim tizimini rivojlantirish maqsadi va vazifalari haqida so‘z boradi.