VOLEYBOL O’YINIDA HOLATLAR VA HARAKATLANISHLAR TEXNIKASINI O’RGATISHNI TAKOMILLASHTIRISH VA MAHORATINI OSHIRISH - Ruziyev Sherzod Maxmadaliyevich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Voleybol o’yini, jamoaviy sport turlari orasida o’ziga xos o’rin egallaydi. Bu o’yin nafaqat jismoniy kuchni, balki taktik fikrlashni, tezkor harakatlarni va jamoaviy hamkorlikni ham talab qiladi. Voleybol o’yinida muvaffaqiyatga erishish uchun o’yinchilarning texnik ko’nikmalari, holatlarni to’g’ri baholash qobiliyati va harakatlanish texnikasini mukammal egallashi zarur. Ushbu maqolada voleybol o’yinida holatlar va harakatlanishlar texnikasini o’rgatishni takomillashtirish va mahoratini oshirish masalalari muhokama qilinadi.