ZAFARON (CROCUS SATIVUS L) DORIVOR O’SIMLIGINING OZIQ OVQAT TAYYORLASHDA FOYDALANISH. - Qobilova Nilufar Xudoyshukurovna; Yegambergenova Dilafruz Baxodir qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Zafaron (Crocus sativus L) o’simligi o’zining dorivor o’simligi bo’lib qolmasdan oziq-ovqat sanoatida ham keng foydalaniladi. Zafaronning kimyoviy tarkibi, vitamin va minerallar boyligi bilan inson salomatligi uchun juda foydali hisoblanadi.