ROVOCH (Rheum officinale) O’SIMLIKLARINING BOY TARKIBI ENG MUHIM BIOLOGIK FAOL BIRIKMALARI. - Qobilova Nilufar Xudoyshukurovna; Razzoqova Sumbula Bobomurod qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Tadqiq qilingan va tavsiya etilgan profilaktika, oziqlanish yangi mavjud o’simlik moddasi bo’lib, rovoch bargi antrasen hosilalari seriyasining noyob polifenollari, kversetin hosilalari, organik kislotalar,mikroelementlar va xun tolasi uni funktsional mahsulotlar ishlab chiqarishda tarkibiy qism sifatida ishlatishga imkon beradi.