DAVLAT BYUDJETI STATISTIKASI - Zuxriddinov Diyorbek Jaloliddin o`g`li; Akbarova Barno Shuxratovna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada davlat byudjeti tizimi va uning mamlakat ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilingan. Davlat byudjeti iqtisodiy o‘sish, ijtimoiy barqarorlik, aholi farovonligini oshirish va davlat xavfsizligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada davlat byudjeti tizimining asosiy vazifalari, O‘zbekiston Respublikasidagi byudjet tashkil etilishining o‘ziga xos jihatlari, soliq siyosatining ahamiyati va xorijiy tajribalar tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonda davlat byudjeti ijrosi, soliq tizimi islohotlari va byudjet xarajatlarining samaradorligini oshirish borasida amalga oshirilgan chora-tadbirlar haqida ham so‘z yuritilgan. Maqola, davlat byudjeti tizimini takomillashtirish, soliq siyosatini optimallashtirish va ijtimoiy soha xarajatlarini samarali boshqarish masalalariga alohida e’tibor qaratadi