VOLEYBOLCHILARNI MAXSUS JISMONIY SIFATLARINI OSHIRISH. - Iskandarov Shaxriyor Xalimovich (Ustozlar uchun, 2025)
Respublikamizda jismoniy tarbiya va sport sohasidagi asosiy masalalardan biri yosh avlodni jismoniy tarbiya hamda sport bilan muntazam shug‘ullanishini ta’minlash hisoblanadi.Maqolada voleybolchilarning jismoniy fazilatlarini tarbiyalash usullari muhokama qilinadi. Kuch, tezlik, chidamlilik, chaqqonlik va moslashuvchanlik kabi asosiy jismoniy parametrlarni rivojlantirishga turli yondashuvlar tavsiflanadi. Shug‘ullanuvchilarning texnik usullarining hozirgi holatini tahlil qilish asosida voleybolchilarning sport mashg‘ulotlari samaradorligini oshirish uchun ularni optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar taklif etiladi.