STRESSNI YENGISHNING PSIXOLOGIK VA QULAY USULLARI - Kamilova Nafisaxon Ergashevna (Ustozlar uchun, 2025)
Stress - bu inson hayotining doimiy hamrohi, uning tanasining har qanday tashqi ta’sirga yoki ichki tajribaga reaktsiyasi.Stress - bu tashqi va ichki muhitning oʻzgaruvchan sharoitlariga organizmning zaruriy reaktsiyasi. Tana stressga turli yoʻllar bilan javob beradi, ijtimoiy hayotning turli sohalarida kasalliklar va sogʻliq muammolarining rivojlanishiga toʻsqinlik qilishi mumkinligini bilib oladi. Ushbu maqolada stress tushunchasining psixologiyada oʻrganilishi hamda stressni yengib oʻtishga doir zamonaviy psixologik yondashuvlar tahlil qilinadi.