BUYUK BRITANIYADA XX ASRNING BIRINCHI YARMIDA JOHN OSBORNE ASARLARIDA "JAHLDOR YOSHLAR" YO‘NALISHINING IJTIMOIY, SIYOSIY VA IQTISODIY HAYOTGA TA’SIRI - Mashrabova Dilnoza Avazxon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Jon Osbornning ‘‘G‘azab bilan ortga boqib’’ (Look Back in Anger) asari orqali "Jahldor yoshlar" adabiy harakatining Buyuk Britaniya ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy hayotiga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Osborn qahramonlarining ijtimoiy tabaqalanish, norozilik kayfiyati va jamiyatdagi o‘z o‘rnini topish istagi aks ettirilganligi tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ushbu harakat yosh avlodning jamiyatga bo‘lgan ishonchsizligi va ichki g‘azabini namoyon qilib, Britaniya adabiyotiga yangi uslub olib kirdi.