TALABALARDA EKOLOGIK TA’LIMNI SHAKLLANTIRISHDA O‘LKASHUNOSLIK VA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR - Ro‘zmetova Muslima Ollayor qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada talabalarda o‘lkashunoslik fanini o‘rgatish orqali atrof-muhit haqidagi tasavvurlarni shakllantirishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. O‘lkashunoslik atrof-muhitni o‘rganishda muhim rol o‘ynaydi, chunki u tabiiy va ijtimoiy resurslarni tushunishga yordam beradi. Maqolada interaktiv ta’lim metodlari, ekologik ta’lim, texnologiyalarni qo‘llash va o‘lkashunoslikni boshqa fanlar bilan integratsiyalash orqali talabalarga atrof-muhitni yaxshiroq tushunish va unga bo‘lgan mas’uliyatni oshirishni o‘rgatish mumkinligi tahlil qilinadi. Ushbu yondashuvlar talabalarda ekologik ongni rivojlantirishga, atrof-muhitni muhofaza qilishga bo‘lgan qiziqishni oshirishga xizmat qiladi.