BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINING INTELEKTUALLIK KOEFFITSIENTINI RIVOJLANTIRISH - Mamatmurodova Sevinch Asror qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola boshlang’ich sinf o’quvchilarining intelektuallik koeffitsientini rivojlantirishga qaratilgan. Maqolada intelektuallik koeffitsientining ta’rifi, uning ta’lim jarayoniga ta’siri, va IQ ning rivojlanishiga yordam beradigan turli metodlar muhokama qilinadi. O’qituvchilar va pedagoglar uchun o’quvchilarning mantiqiy fikrlash, problemalarni hal qilish, va ijodiy yondashuvlarini rivojlantirishda samarali usullar keltirilgan. Shuningdek, o’quvchilarning aqliy salohiyatini oshirish uchun innovatsion o’quv metodikalarining ahamiyati haqida batafsil ma’lumot berilgan. Maqola, o’qituvchilarga boshlang’ich sinfda IQ ni oshirish uchun samarali yondashuvlar taklif etadi va uning ta’limdagi muhim rolini yoritadi.